Mari Maas springt symbolisch door de deuren van de Koepelkerk in Lierop. Dit jaar vindt het evenement buiten plaats.
Mari Maas springt symbolisch door de deuren van de Koepelkerk in Lierop. Dit jaar vindt het evenement buiten plaats.

Symbolische start voor Passie 2022

Algemeen 258 keer gelezen

LIEROP - Op het kerkplein in Lierop vond afgelopen zondag de kick-off plaats van het evenement Passie 2022. Mari Maas, die de rol van Jezus vertolkt, sprong symbolisch door de deuren van de Koepelkerk.

Met de actie wilde de organisatie laten zien dat deze editie ditmaal niet binnen plaats zal vinden. Na Mari zijn, helaas door de coronamaatregelen, eenzame actie kon ook de online presentatie van de kick-off van start gaan voor alle deelnemers en vrijwilligers. Na de persconferentie van zaterdagavond was een fysieke bijeenkomst plotsklaps niet meer mogelijk. Een tegenvaller voor de organisatie die na kort overleg een online bijeenkomst wist neer te zetten.

Iets anders
Op 2 april gaat de Passie dus naar buiten. Niet specifiek vanwege corona, maar om iets anders te kunnen bieden dan de zeer succesvolle binnenedities van 2016 en 2018 met steeds uitverkochte avonden. De organisatie denk dat de buitenkant zeker net zo mooi zal zijn met de aankleding van het kerkplein en het aanlichten van de Koepelkerk op de achtergrond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant