Een van de bijna miljoen foto's die de Helmondse fotograaf Jozef van den Broek in de Peel schoot.
Een van de bijna miljoen foto's die de Helmondse fotograaf Jozef van den Broek in de Peel schoot.

RHCe vraagt hulp bij bijna miljoen Peelfoto’s

Algemeen 308 keer gelezen

DE PEEL - Na zijn overlijden in 2019 ging het archief van de Helmondse fotograaf Jozef van den Broek naar het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. Maar nog lang niet alle van zijn bijna één miljoen foto’s zijn van een omschrijving voorzien. Daarom wordt nu de hulp van (oud-)inwoners ingeschakeld.

Van den Broek maakte onder andere reportages van gemeenten, ondernemers, bruiloften en verenigingen en werd tevens door de regionale pers ingeschakeld. Sinds afgelopen oktober werkt het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe) aan het digitaal toegankelijk maken van zijn werk. Op het platform ‘Vele Handen’ wordt al volop door zijn archief gespeurd, en daardoor zijn inmiddels de nodige foto’s van een omschrijving voorzien.  

Publiekelijk beschikbaar

Maar het RHCe is er nog niet en daarom loopt het project nog tot en met april 2022 door. Via het platform kunnen (oud-)inwoners van Helmond en omgeving gewoon vanuit huis en op ieder gewenst moment meewerken. Na afloop worden de foto’s inclusief de verkregen omschrijven publiekelijk beschikbaar gesteld via de website van het RHCe. Het platform is te vinden via www.velehanden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant