Bij de bibliotheek in Someren en Asten kan je in december in de kerstsferen komen. (Foto: Bibliotheek Helmond-Peel)
Bij de bibliotheek in Someren en Asten kan je in december in de kerstsferen komen. (Foto: Bibliotheek Helmond-Peel)

Proef de kerstsfeer in de bieb

Algemeen 176 keer gelezen

SOMEREN - Van 8 december tot en met 6 januari is Bibliotheek Helmond-Peel in kerstsfeer. Ook in de vestigingen in Asten en Someren zijn er verschillende activiteiten voor groot en klein, om helemaal in de decembersferen te raken. 

De sint is nog maar net het land uit en de kerstman is al weer in aantocht. De dagen worden korter en de avonden langer. Dit geeft de perfecte gelegenheid om alleen of met de kinderen op de bank te kruipen met een goed boek om in de kerstsfeer te komen. Maar elke keer hetzelfde boek lezen kan op den duur vervelen. Daarom staat Bibliotheek Helmond-Peel heel de maand december in het teken van de kerst. Er zullen genoeg kerstboeken te vinden zijn om de variatie erin te houden. Bezoekers kunnen zich ook laten verrassen en een boekenpakket samen laten stellen, en deze ophalen bij de Afhaalbieb. Naast het uitlenen van winter- en kerstgerelateerde boeken houdt de bieb ook verschillende activiteiten. Zoals verschillende voorleesverhalen, en er zijn Mad Science-workshops over droogijs. Ook kan er worden meegedaan met de kleurwedstrijd van het Huis van de Kerstman. De kerstman zal zelf ook een keer aanwezig zijn - op dinsdag 21 december om 15.00 uur in Asten en om 16.00 uur in Someren - om de kinderen uit het boek ‘O dennenboom’ van Jacques Vriens voor te lezen.

Activiteiten
Buiten het voorlezen van de kerstman om zijn er in de decembermaand nog veel meer activiteiten in de bibliotheken. Zo zal er elke woensdagmiddag voorgelezen worden uit een kerst- of winterboek door de medewerkers van de bieb, is er op 28 december in Asten en op 29 december in Someren een TechLab-workshop waar kinderen (8+) een kerst stopmotion-filmpje kunnen maken en komt de professor van Mad Science voor de jeugd (7+) langs op 4 en 6 januari om alles uit te leggen over smelten, bevriezen, verdampen en sublimeren. Verder zullen in het huis van de kerstman regelmatig een rendier, sneeuwpop en levend cadeautje rondlopen. Met deze figuranten kan voor het greenscreen een leuke foto worden gemaakt, en zo creëren bezoekers een leuke kerstkaart om dit jaar op te sturen.

De tickets voor de workshops kosten 2,50 euro. De overige activiteiten zijn gratis. De bibliotheek vraagt bezoekers wel om zich vooraf aan te melden via: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten, zodat de bibliotheek rekening kan houden met een maximumaantal deelnemers in verband met de huidige coronamaatregelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant