Burgemeester Blok schrijft in een brief op Facebook dat ze boos is over het geweld op handhavers in Someren.
Burgemeester Blok schrijft in een brief op Facebook dat ze boos is over het geweld op handhavers in Someren.

Burgemeester Blok woedend: ‘Dit soort gedrag accepteer ik niet’

Algemeen 338 keer gelezen

SOMEREN - Kortere openingstijden zorgen voor minder inkomsten en grote frustratie bij horecaondernemers. Maar zodra die frustratie wordt geuit naar handhavers is de maat vol voor burgemeester Dilia Blok.

door Noortje de Vries

Burgemeester Blok is op z’n zachtst gezegd niet te spreken over twee horecaondernemingen in Someren-Dorp en Lierop. Op zaterdag 27 november waren er in deze twee horecagelegenheden na 20.00 uur nog gasten aanwezig, werd er nog gegeten en gedronken en maakten de ondernemers geen aanstalten om direct te sluiten. Op dat moment gold nog de regel dat de horeca tot 20.00 uur open mocht blijven. Beide ondernemingen bleken al eerdere waarschuwingen te hebben gehad in verband met overtredingen. Na de oproep tot directe sluiting is er op en nabij beide locaties fysiek en verbaal geweld geuit richting de aanwezige handhavers, aldus de burgemeester. Blok noemt dit in een bericht op Facebook een triest dieptepunt in de gezamenlijke inzet om corona onder controle te krijgen.
Verderop in het bericht laat de burgemeester weten dat ze boos is: “Laat duidelijk zijn: Dit soort gedrag accepteer ik niet! In het kader van het veilig kunnen uitvoeren van de publieke taak door onze medewerkers, zal ik hier binnen mijn mogelijkheden ook streng tegen optreden.” Blok heeft de politie gevraagd er alles aan te doen om de daders van de overlast op te sporen. “Ik hoop dat ze ook stevig gestraft zullen worden”, zo schrijft Blok. “Beide ondernemers hebben van mij een ‘last onder dwangsom’ aangezegd gekregen, in verband met het overtreden van de sluitingstijd.”

Samen komen we eruit
Blok sluit haar brief af met een boodschap aan alle inwoners. “Beste mensen, In het belang van ons allemaal: ik hoop dat we met elkaar vinden dat dit eens maar nooit weer was! Laten we samen blijven optrekken om zo goed en zo snel mogelijk uit deze voor iedereen zware tijd te komen. Daar hebben we elkaar allemaal keihard nodig!” Blok krijgt bijval, maar daarnaast klinkt er ook kritiek. Zo vinden diverse inwoners en ondernemers het ongepast om horeca-ondernemingen op deze manier publiekelijk te berispen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant