De kerststal op het Wilhelminaplein in Someren. Ook dit jaar zal de stal weer te bezichtigen zijn.
De kerststal op het Wilhelminaplein in Someren. Ook dit jaar zal de stal weer te bezichtigen zijn.

Ondanks beperkingen toch een kerststal

Algemeen 518 keer gelezen

SOMEREN - Ondanks alle beperkingen die in acht moeten worden genomen vanwege het coronavirus heeft het bestuur van Stichting De Kerststal Someren-Dorp besloten de kerststal op het Wilhelminaplein ook dit jaar weer op te bouwen.

“In deze periode waarin we beperkt zijn in ons doen en laten vinden wij het belangrijk dat onze stal door u kan worden bezocht. Wij vragen u net als vorig jaar daarbij de geldende maatregelen in acht te nemen. Kom niet als u niet fit bent, houd 1,5 meter afstand enzovoort”, laat het bestuur weten. De kerststal, een nagebouwde Peelschop, wordt elk jaar anders ingericht. Het middelpunt van de stal wordt gevormd door de 21-delige antieke Belgische beeldengroep uit 1917. Deze beeldengroep is zeer gedetailleerd vormgegeven en schitterend van kleur. 

Jaarlijks wordt de stal afwijkend van vorige jaren ingericht. “Een bezoek aan één van de mooiste kerststallen uit onze regio is dus, misschien wel juist in dit jaar, de moeite waard”, aldus het bestuur. Het knikengeltje ontbreekt ook dit jaar niet. De opbrengst van het knikengeltje wordt besteed aan het onderhoud van de kerststal. De stal zal vanaf vrijdag 10 december tot en met donderdag 6 januari dagelijks te bezichtigen zijn van 09.00 uur tot 22.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant