In de bibliotheek in Someren is er vanaf zaterdag een kleurrijke tentoonstelling te zien.
In de bibliotheek in Someren is er vanaf zaterdag een kleurrijke tentoonstelling te zien.

Kleurrijke tentoonstelling in bibliotheek

Algemeen 45 keer gelezen

SOMEREN - In de bibliotheek in Someren is er vanaf zaterdag een kleurrijke tentoonstelling te zien, gemaakt door de bewoners van Oro in Someren.

Het begon met een wens van één van de bewoners, Caroline. De bewoonster van Postelpark Someren had de droom om een keer een heuse expositie te hebben waarbij ze de kunstwerken die ze maakt, aan haar moeder kan tonen. Haar begeleiders Annita, vanuit de dagbesteding en Gerry vanuit wonen, vonden dit een mooi idee. Samen klopten ze aan bij Samen voor Someren om dit bijzonder burgerinitiatief mede mogelijk te maken. De bibliotheek in Someren was al snel de aangewezen ideale locatie. Uiteindelijk is het een kleurrijke tentoonstelling geworden waarbij werken te zien zijn van acht kunstenaars, verbonden aan artOro Someren. 

Voor de tentoonstelling is ook een bijzondere boekenlegger ontworpen die in beperkte oplage te verkrijgen is, met werken van de acht kunstenaars. De expositie is te zien tot begin januari en is gratis te bezoeken. 

De tentoonstelling zal in besloten kring op vrijdag 26 november worden geopend in het bijzijn van wethouder Theo Maas. Vanwege de coronamaatregelen is de opening in kleine kring, maar de vloggers van de Multimediagroep maken een mooi verslag, zodat het publiek naderhand online de opening alsnog kan meebeleven. 

Uit de krant

Uit de krant