SV Someren wist zondag drie punten mee te nemen uit Valkenswaard. (Foto: Jan van den Broek)

SV Someren boekt verdiende zege op Valkenswaard

Algemeen 381 keer gelezen

VALKENSWAARD/SOMEREN - SV Someren heeft afgelopen zondag een belangrijke zege geboekt in Valkenswaard. Met een flink gehavende selectie won de ploeg van Tim van Seggelen met 0-2.

Someren begon goed aan de wedstrijd en nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. De eerste kans was voor Koen de Louw, die zijn harde uithaal uitstekend gestopt zag door de Valkenswaardse doelman. Via aanvoerder Erwin Isbouts ontstond er even later een dreigende situatie voor het Somerense doel. Een voorzet van de routinier werd door iedereen gemist en de bal verdween rakelings naast de paal. Na een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Een afvallende bal kwam op de hoek van de zestienmeter terecht voor de voeten van Max Sonnemans, die het leer precies in de winkelhaak schoot. Niet veel later kreeg topscorer Koen de Louw een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar hij schoot iets te gehaast waardoor de bal over het doel ging. Someren kreeg voor rust nog wel een paar kansjes, maar halverwege was de stand 0-1.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de thuisclub. Na een hoekschop van Thom van de Donk liet Someren-doelman Sil Joosten de bal los, precies voor de voeten van Jordy Maes die over het doel mikte. Een minuut later revancheerde Sil zich voor dit foutje door een gevaarlijke inzet van Jordi van Meurs knap te pareren. Niet veel later legde Maico Meulen de bal na een korte corner perfect voor, waarna verdediger Nick de Louw vallend de 0-2 binnen kopte.

Daarna bleef Someren de betere ploeg en kreeg nog een handjevol kansen. De beste mogelijkheid was voor Koen de Louw, die stuitte op een uitstekende doelman. Het slotoffensief van de thuisclub leverde nog een aantal corners op, maar de defensie van Someren was niet te kraken en behield voor de vijfde keer in deze competitie een clean sheet. Komende zondag is Someren vrij en op 5 december gaan de blauwwitten naar Hilvarenbeek voor het treffen met Hilvaria.