Enkele kinderen die net een heg hebben geplaatst. Zaterdag 4 december zal de stichting in de gemeente Someren enkele heggen planten.
Enkele kinderen die net een heg hebben geplaatst. Zaterdag 4 december zal de stichting in de gemeente Someren enkele heggen planten.

Stichting plaatst speciale ‘Hoopheggen’

Algemeen 132 keer gelezen

SOMEREN - Stichting Hoopheggen zal zaterdag 4 december heggen plaatsen in de gemeente Someren. Onder leiding van Somerenaar Jannick Smits krijgen deze speciale heggen een mooie plaats.

Sinds 2018 plant de stichting gemengde heggen in Oost-Nederland. Dat doet ze om de biodiversiteit en het landschap te herstellen. De stichting heeft inmiddels al 15 kilometer aangeplant en voor dit plantseizoen staat tien kilometer op de plantagenda. Dit jaar ook in de regio Brabant onder leiding van Jannick Smits uit Someren. Hij is vrijwilliger bij de stichting en zoekt planters die helpen planten. Iedereen kan mee doen. “Een plantdag is een feestje, want we planten met veel mensen, waardoor het gezellig is en de plantopgave niet zwaar. Vele handen maken licht werk. Daarnaast planten we op de mooiste plekken met goede catering.” 

Mensen planten mee omdat het een goed gevoel geeft. “Na een plantdag kijk je achterom met als resultaat een heg, waarbij je een bijdrage hebt geleverd aan een betere biodiversiteit en het Brabantse landschap weer een stukje hebt hersteld.” De plantdag staat gepland op zaterdag 4 december. Voor meer informatie of aanmelden: www. hoopheggen.nl/acties/. Kinderen zijn ook van harte welkom.

Uit de krant

Uit de krant