Het zijn drukke dagen voor SV Someren. (Foto: Gerard Verdonschot)
Het zijn drukke dagen voor SV Someren. (Foto: Gerard Verdonschot)

Drukke dagen voor SV Someren

Sport 273 keer gelezen

SOMEREN - Het zijn drukke dagen voor SV Someren. Afgelopen zondag speelde de Somerense ploeg nog een zware bekerwedstrijd tegen Venlosche Boys (0-1), vandaag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma.

Vanavond speelt de ploeg van Tim van Seggelen het inhaalduel tegen Marvilde. Naast deze wedstrijd staat zondag de volgende krachtmeting op het programma, dan in en tegen SV Valkenswaard. De wedstrijd tegen Marvilde werd 7 november afgelast in verband met enkele coronagevallen en wordt vanavond om 20.00 uur gespeeld zonder publiek. Beide teams kwamen onlangs een ronde verder in het districtsbekertoernooi. Een gehavend Someren vocht zich hardwerkend voorbij eersteklasser Venlosche Boys (0-1) en Marvilde won met speels gemak van derdeklasser Hapert (10-2).

Geduchte tegenstander
Marvilde is al jaren een geduchte tegenstander voor SV Someren. De laatste twee onderlinge duels op De Potacker werden nipt verloren door de thuisploeg en ook in de laatste uitwedstrijd op sportpark Jongelingsveld moesten de Somerenaren met 2-1 het onderspit delven. De laatste thuisoverwinning van Someren tegen Marvilde dateert inmiddels van zes seizoenen geleden. Marvilde is de huidige nummer drie op de ranglijst, maar heeft twee duels minder gespeeld dan koploper Oirschot Vooruit. Het team van de nieuwe hoofdtrainer Frank Weijers is nog ongeslagen en lijkt momenteel de voornaamste kampioenskandidaat in de tweede klasse H. Als Someren de aansluiting met Marvilde wil behouden, kan het zich geen nederlaag veroorloven en moet er eigenlijk gewonnen worden.

Zondag gaat Someren op bezoek bij de Bosuilen in Valkenswaard. Het team van de nieuwe coach Goeran van den Heuvel staat momenteel op de negende plaats en heeft zich dit seizoen versterkt met Koen Wouters van EFC, Fatim Maloku van SBC, Jordi van Meurs van FC Eindhoven AV en Sem van Ham van FC Eindhoven O21. De laatste twee scoorden al meerdere treffers voor hun nieuwe ploeg. Voeg daarbij de veel scorende routiniers Thom van de Donk en Erwin Isbouts en het zal duidelijk zijn dat ook SV Valkenswaard geen tegenstander is, die je gemakkelijk verslaat. Toeschouwers zijn ook op de sportpark Den Dries niet toegestaan. 

Live
Geïnteresseerde supporters kunnen de hoogtepunten van beide wedstrijden wel live volgen via Twitter: @SVSomeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant