Dorpscoöperatie ‘Lierop Leeft’ heeft dinsdag voor de 500e keer de uitleen verricht van een hulpmiddel. (Foto: Harrie van der Sanden)
Dorpscoöperatie ‘Lierop Leeft’ heeft dinsdag voor de 500e keer de uitleen verricht van een hulpmiddel. (Foto: Harrie van der Sanden)

Speciaal moment uitleenpost Lierop Leeft

Algemeen 225 keer gelezen

LIEROP - Dorpscoöperatie ‘Lierop Leeft’ heeft afgelopen dinsdag voor de 500e keer de uitleen verricht van een hulpmiddel. 

Na een voorbereidingsperiode van een jaar werd op 1 mei 2015 in Henricushof aan de Offermansstraat de uitleenpost geopend. Leden van Lierop Leeft kunnen hier tegen betaling van een borg hulpmiddelen lenen. Daarbij moet gedacht worden aan rolstoelen, rollators, krukken, klossen, douchekrukken, wandelstokken, helping hands, bedbeugels en nog veel meer. In meer nog zorgelijker situaties staat zorgleverancier ‘Medicura’ uit Nederweert klaar voor het leveren van hoog-laag bedden, postoelen, decubitus matrassen en kussens. De uitleenpost bemiddelt dan tussen zorgleverancier en de zorgvrager. 

Momenteel zijn nog dezelfde vrijwilligers actief als in 2015. Zij hebben gemerkt, dat de uitleenpost een niet meer weg te denken plaats heeft verworven binnen de leefbaarheid van de kleinschaligheid in een dorp als Lierop. De bewoners in Lierop kunnen via een centraal telefoonnummer een beroep doen op de vrijwilligers en binnen de kortst mogelijke tijd worden zij vooruit geholpen. De uitleenpost is mogelijk gemaakt, dankzij de medewerking van Wocom en subsidies van diverse stichtingen, onder andere, de dokter Eijnattenstichting in Someren, de interparochiële Caritasvereniging in Someren, Steun Welzijnszorg in Helmond en vele andere particuliere hulpverleners in materiële- en immateriële zin. Ook zorgleverancier ‘Medicura’ heeft steeds meegedacht om de organisatie te verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant