Een fragment uit de wedstrijd in 2010. Op de foto Tim van Seggelen, inmiddels hoofdtrainer van SV Someren.
Een fragment uit de wedstrijd in 2010. Op de foto Tim van Seggelen, inmiddels hoofdtrainer van SV Someren.

Bekerduel voor SV Someren

Sport 332 keer gelezen

SOMEREN - SV Someren speelt vandaag in de derde ronde van de districtsbeker. In Venlo neemt de ploeg van trainer Tim van Seggelen het dan op tegen eersteklasser Venlosche Boys.

Afgelopen zondag kwamen de Somerenaren niet in actie. De geplande competitiewedstrijd tegen Marvilde werd afgelast vanwege een aantal coronagevallen binnen de ploeg. De blauwwitten bleven wel op de vierde plaats staan in de tweede klasse H. Ook aankomende zondag geen competitieduel voor SV Someren, maar een bekerwedstrijd. Ditmaal tegen het Limburgse Venlosche Boys, die ook vierde staan, maar dan een klasse hoger.

Jonge coach
De oranjezwart-hemden speelden afgelopen zondag wel en wonnen met 4-0 van middenmoter BSV Limburgia. Een bewijs dat de ploeg van de 26-jarige hoofdcoach Joeri Janssen in vorm is. Janssen is afkomstig uit de eigen gelederen van Venlosche Boys en tevens actief als trainer bij VVV. Onder zijn leiding zijn ‘de Boys beter’ dan ooit begonnen in de eerste klasse D, waarin ze al vijf seizoenen uitkomen.

Lang geleden
Het is lang geleden dat SV Someren officiële wedstrijden speelde tegen Venlosche Boys. Twee keer werd Someren ingedeeld bij de Limburgers en beide keren (in 2002 en 2011) werden de Somerenaren kampioen. Dat was in de tweede klasse en de onderlinge resultaten waren steeds in Somerens voordeel. Dat gebeurde ook nog eens met eigen clubtrainers, namelijk Peter Verstappen en Hans van Santvoort. De huidige coach van Someren, Tim van Seggelen, is eveneens afkomstig uit de eigen vereniging, maar om de hoger geklasseerde Venlonaren te kunnen verslaan, zullen naast de juiste tactiek, ook een goede vorm en optimale inzet van de spelers noodzakelijk zijn. De winnaar van het bekerduel speelt in december thuis tegen de winnaar van de wedstrijd Sparta’18 (Sevenum) en Olympia’18 (Boxmeer). De wedstrijd op sportpark Alde Wielerbaan in Venlo begint om 14.30 uur.

Eerdere ontmoetingen

2001-2002: Venlosche Boys-Someren 1-2

2001-2002: Someren-Venlosche Boys 5-1

2010-2011: Venlosche Boys-Someren 0-3

2010-2011: Someren-Venlosche Boys 4-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant