Bart de Groot is de nieuwe lijsttrekker van de Gemeenschapslijst. (Foto: Liane Manders)
Bart de Groot is de nieuwe lijsttrekker van de Gemeenschapslijst. (Foto: Liane Manders)

Bart de Groot nieuwe lijstrekker Gemeenschapslijst

Algemeen 49 keer gelezen

SOMEREN-EIND - Tijdens de achterbanvergadering van de Gemeenschapslijst is dinsdagavond Bart de Groot (45) unaniem gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen van 16 maart 2022.

Bart is geen onbekende binnen de Somerense gemeenschap en politiek. Hij is al meer dan 15 jaar raadslid voor de Gemeenschapslijst waarvan zeven jaar als fractievoorzitter. De Gemeenschapslijst is trots op haar lijsttrekker. “Barts betrokkenheid binnen de Somerense gemeenschap is bijzonder groot, hij is een volksvertegenwoordiger pur sang, denkt in het algemeen belang, en laat zijn stem horen voor alle inwoners van Someren, Someren-Eind, Lierop en Someren-Heide”, aldus de partij. 

Tijdens de verkiezingen van 2006, 2010, 2014 en 2018 werd Bart altijd met voorkeursstemmen in de gemeenteraad gekozen. De laatste twee keer wist hij zelfs op eigen kracht, vanaf een niet-verkiesbare tiende plek, een plaats in de gemeenteraad te bemachtigen. Bij de komende verkiezingen gaat hij als lijsttrekker vanaf de eerste plaats meedoen. Bart en het bestuur gaan nu gezamenlijk de kieslijst verder invullen. Daarna gaan zij, met de vele honderden retour gekomen enquêtes, aan de slag met het samenstellen van het verkiezingsprogramma 2022.

Uit de krant