De Tik' m aandag keert ook dit jaar weer terug. (Foto: Hein van Bakel)
De Tik' m aandag keert ook dit jaar weer terug. (Foto: Hein van Bakel)

Bestuur De Kaauw Voetjes zet in op vernieuwing

Algemeen 62 keer gelezen

LIEROP - Een frisse blik op het carnavalsfeest, in Lierop weten ze er alles van. Dit seizoen vormt de aftrap voor een ‘carnaval nieuwe stijl’ bij De Kaauw Voetjes. “Veel vernieuwingen zonder daarbij het verleden uit het oog te verliezen”,  aldus voorzitter Guus Berkers.

door Jordy van de Brug

Een jonge club mensen, zo kun je het bestuur van De Kaauw Voetjes het beste omschrijven. Koen Sijbers, Guus Berkers en Jan van Lieshout jr. komen maandag al even een kijkje nemen in OJC Nirwana. Hier wordt zaterdag het startschot gegeven voor een nieuw carnavalsseizoen. Een seizoen wat dus aftrapt op één van de nieuwe locaties, OJC Nirwana. Al is dit slechts een kleine vernieuwing. “In 2018 is het proces van vernieuwen en veranderen al ingezet. Eigenlijk in het jaar dat ik prins was”, zegt Jan. “Er is toen een vraag gekomen vanuit de vereniging of ik met enkele anderen, waaronder Guus, eens wilde meedenken hoe bepaalde zaken anders geregeld konden worden”, vult Jan aan. 

Zo gezegd, zo gedaan. De heren belanden op een terras en daar wordt gebrainstormd over de toekomst van De Kaauw Voetjes. “Jan en ik zaten toen nog niet in het bestuur, Koen wel, maar ook hij zag dat het anders moest”, zegt Guus. De luchtige sfeer op het terras zorgt voor bijzonder veel goede ideeën, zoals de Tik ‘m aandag, een evenement wat zeer goed aanslaat in Lierop. Drie jaar later zit het merendeel van de aanwezigen van de brainstormsessie in het bestuur. Guus wordt zelfs gekozen tot voorzitter. Het huidige bestuur noemt zichzelf een mengeling van impulsieve denkers en mensen die de traditie in ere houden. Guus: “In onze ogen een perfecte combi, soms kun je iets impulsiefs bedenken, maar heb je ook mensen nodig die even een helikopterview over de situatie kunnen hebben.”

Nieuw jasje
De vernieuwing bij De Kaauw Voetjes zit hem, waar velen al gauw aan denken, niet in een nieuw evenement hier en daar. “We hebben alles, maar dan ook alles onder de loep genomen. De evenementen zoals ze staan zijn best goed, maar hebben wat verfrissing nodig. Over elke stap hebben we nagedacht. Wat kan er beter en dat pakken we dan met de hele club aan. Het ging ons meer om het totaalplaatje, zoals het logo, de kleding en de locaties van de evenementen”, aldus de drie heren. Zo werd het nieuwe logo van De Kaauw Voetjes al eerder onthuld. Met deze ingeslagen weg wil het bestuur af van het stoffige imago. Jan: “Wij willen graag een club zijn waarvan mensen zeggen: ‘daar wil ik bijhoren’, zonder dat de drempel te hoog wordt”. We merken nu al dat dit een positief effect heeft rondom de vereniging, dat is perfect.”

Aftrap
De drie heren zijn er helemaal klaar voor. Koen: “Laat het nieuwe seizoen maar zo snel mogelijk beginnen.” “We willen zo graag laten zien waar we allemaal mee bezig zijn geweest. Het coronajaar heeft ons wel teruggeworpen, maar we hebben daardoor ook wel weer de tijd gehad om alle puntjes op de i te zetten. Het is simpelweg gewoon tijd”, vult Guus lachend aan.

Een klein tipje van de sluier geven de drie heren wel. “We gaan dit jaar carnaval in met een thema: ‘It giet oan’. Dit wordt carnavalsbreed gedragen. Ook wordt de route van de optocht gewijzigd, wordt de prinsenreceptie anders en is, zoals eerder benoemd, de prins of prinsesonthulling in OJC Nirwana”, zegt Jan. Deze onthulling zal aankomende zaterdag plaatsvinden. De rest van het programma is te vinden op de vernieuwde website: www.dekaauwvoetjes.nl.

Uit de krant