Eegelshoeve gaat uitbreiden. In maart 2022 zullen de eerste bouwwerkzaamheden starten.
Eegelshoeve gaat uitbreiden. In maart 2022 zullen de eerste bouwwerkzaamheden starten.

Uitbreiding woonzorgcentrum Eegelshoeve

Algemeen 82 keer gelezen

SOMEREN - Door de sluiting van zorgcentrum Witven in Someren en de sterke toename van kwetsbare ouderen in de regio, neemt de vraag naar wonen met zorg toe. Om te kunnen voldoen aan deze maatschappelijke vraag gaat woonzorgcentrum Eegelshoeve in 2022 uitbreiden.

Woonzorgcentrum Eegelshoeve is onderdeel van Stichting Land van Horne en bestaat momenteel uit vier groepswoningen. In deze groepswoningen biedt Land van Horne intensieve zorg aan mensen met dementie. Voor het creëren van extra woonplekken worden drie groepswoningen uitgebreid. Ook de zes appartementen die tot voor kort verhuurd werden aan GGZ Oost-Brabant worden aangepast zodat ze bewoonbaar zijn voor mensen met dementie of mensen met een somatische aandoening. 

De twee voormalige groepswoningen van de GGZ worden verbouwd tot één groepswoning. Naast groepswoningen bestaat Eegelshoeve uit zestig huurappartementen van Wonen Limburg. In deze huurappartementen biedt Land van Horne thuiszorg. Dit deel van het gebouw blijft ongewijzigd. Momenteel legt Land van Horne de laatste hand aan het ontwerp en planning voor de uitbreiding van Eegelshoeve waarvan in maart 2022 de eerste bouwwerkzaamheden plaatsvinden.

Uit de krant