Toon en Maria van de Eijnden hebben zondag een cheque ter waarde van 35.678 euro in ontvangst mogen nemen. (Foto: Eric Driessen)
Toon en Maria van de Eijnden hebben zondag een cheque ter waarde van 35.678 euro in ontvangst mogen nemen. (Foto: Eric Driessen)

Enorm bedrag voor Lierops danspaar

Algemeen 29 keer gelezen

LIEROP/SOMEREN - Toon en Maria van de Eijnden hebben afgelopen zondag een cheque ter waarde van 35.678 euro in ontvangst mogen nemen. Dit naar aanleiding van verschillende crowdfundingsacties die werden opgezet nadat het echtpaar tweede werd in het tv-programma ‘de Dansmarathon’.

Toon en Maria eindige in de 50 uur durende dansmarathon als tweede, zodoende ging de hoofdprijs van 100.000 euro aan hun neus voorbij. Toch wilden drie dames wat doen voor het echtpaar. Mirjam, Ashley en Janne zette, zonder het van elkaar te weten, drie crowdfundingsacties op. Iets meer dan 3000 mensen doneerde. 

Het bedrag van 35.678 euro gaat naar zorgtuinderij Wijnen. Richard, de zoon van het danspaar, gaat al 19 jaar met veel plezier naar de dagbesteding op de zorgtuinderij bij Toos en Frank Wijnen, aan de Vaarselstraat in Someren. Het bedrag wordt zinvol besteed aan de zorg rondom Richard dit gebeurt in goed overleg met elkaar. Ook wordt er een feestmiddag en een vakantie georganiseerd voor de mensen op de tuinderij. Toon en Maria: “Nogmaals dank aan iedereen, die op wat voor manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen om dit alles mogelijk te maken.”

Uit de krant