De speciale herdenkingskaars op de kerkhofmuur in Lierop. (Foto: Frans Klaus)
De speciale herdenkingskaars op de kerkhofmuur in Lierop. (Foto: Frans Klaus)

Allerzielenviering in Lierop

Algemeen 25 keer gelezen

LIEROP - In de Koepelkerk te Lierop worden aankomende zondag weer dierbare overledenen herdacht tijdens de Allerzielenviering.

Tijdens deze bijzondere eucharistieviering zal pastoor Zwirs ook in gebed en gezang de inwoners gedenken, die in de afgelopen 866 jaar in Lierop gestorven zijn. Mannenkoor A Capella, onder leiding van dirigent Theo van Heugten, luistert deze bijzondere eucharistieviering op met de vaste en wisselende gezangen. Organist Peter van Schalen zal het koorgezelschap muzikaal begeleiden.

Herdenkingskaars
Jaarlijks wordt door de initiatiefnemers van de Stichting Lierop 825 aan het einde van de viering een speciale herdenkingskaars geplaatst op de sinds 6 november 2016 gerestaureerde eeuwenoude kerkhofmuur. Met het ontsteken van deze bijzondere noveenkaars in de geplaatste lantaarn wordt in het dorpshart een eerbetoon gebracht aan de dierbare overleden inwoners in Lierop.

Hommage
Iedereen is van harte welkom om deze sobere, maar plechtige bijeenkomst bij te wonen om een hommage te brengen aan de dierbare overledenen en hen te gedenken.

Uit de krant