Het was een drukte van jewelste tijdens de prijsuitreiking van de 48e voortuinwedstrijd.
Het was een drukte van jewelste tijdens de prijsuitreiking van de 48e voortuinwedstrijd. Eric Driessen

Prijzen voor mooiste voortuin uitgereikt

Algemeen 24 keer gelezen

SOMEREN/ASTEN - Groei & Bloei Asten-Someren heeft afgelopen donderdag de prijswinnaars bekend gemaakt van de 48e editie van de voortuinwedstrijd.

In de Beiaard in Asten begon de avond met het uitreiken van de creativiteitsprijs. De creativiteitsprijs wordt uitgereikt aan een tuin of groenvoorstelling, die opvalt door originaliteit. De creativiteitsprijs ging dit jaar naar J. Vinken uit Heusden. De keurmeesters oordeelden dat hij creatief was omgegaan met de inrichting van zijn tuin wat betreft opvang en afvoer van hemelwater. 

Hierna volgde de uitreiking van de ‘Groenprijs’. Deze prijs wordt toegekend aan personen of organisaties, die zich op vrijwillige basis inzetten voor het openbaar groen of de groenbeleving in het algemeen promoten. De groenprijs was dit jaar een prooi voor Henk Boerekamp. Henk is een van de medeoprichters van de buurttuin van de KBO Someren-Heide. “Het is niet alleen een mooie groente- en/of bloementuin, maar een buurttuin verbindt ook mensen en het is een plek om samen te komen”, aldus de jury. 

Winnaars
In de volgende categorieën werden prijzen uitgereikt: kleine, middelgrote en grote voortuinen. Dit jaar waren er 61 deelnemers uit Asten en Someren. Het waren drukke tijden voor de keurmeesters die afgelopen seizoen iedere tuin drie keer beoordeelden. Dit aan de hand van de criteria: aanleg, onderhoud en algemene indruk.

De mooiste grote voortuin bleek van de familie Hoefnagels uit Ommel met 151 punten. R. Berkvens uit Ommel eindigde als tweede met 149 punten. Als derde eindigde A. Nijssen uit Someren met 146 punten. In de categorie middelgrote tuinen won B. Hagelaar uit Asten met een score van 155,5 punten. De tweede prijs ging naar J. Kollee uit Someren met 147,5 punten. De derde plek was voor T. van Horne uit Asten met 144 punten. H. van der Voort uit Asten won in de categorie kleine tuinen met 151 punten. De nummers twee en drie waren A. van Helmond, 145,5 punten, en B. Damen ,144,5 punten, beiden uit Asten. De avond werd afgesloten met een gratis loterij.

Uit de krant