Renée Slegers als coach langs de lijn. (Archieffoto: Avdo Bilkanovic)
Renée Slegers als coach langs de lijn. (Archieffoto: Avdo Bilkanovic)

Renée Slegers kampioen van Zweden

Sport 337 keer gelezen

MALMÖ/SOMEREN-EIND - Renée Slegers uit Someren-Eind is afgelopen zondag kampioen geworden van Zweden met haar ploeg FC Rosengård. Slegers verloor met haar elftal slechts eenmaal.

door Jordy van de Brug

De Someren-Eindse begon het seizoen bij de B-ploeg van Rosengård, maar midden in het seizoen vertrok hoofdcoach Jonas Eidevall naar Arsenal. Al snel werd Slegers naar voren geschoven als hoofdtrainster. Het bleek een gouden greep. Van de twintig wedstrijden verloor de ploeg van Slegers er slechts één. Ook kreeg FC Rosengård maar negen tegendoelpunten te verwerken. 

De Damallsvenskan staat bekend als een zeer zware competitie. Niet zomaar speelde wereldtoppers als Lieke Martens, Marta en Manon Melis in het Scandinavische land.

Ingeburgerd
Slegers is inmiddels een bekende naam in Zweden. In 2011 vertrekt ze vanuit Nederland naar Djurgårdens IF. Vandaaruit vertrekt ze weer naar Linköping. Bij elkaar opgeteld speelt ze vijf seizoenen in de hoogste competitie van Zweden. Ook komt ze tot 55 interlands voor het Nederlands elftal. In 2016 zorgt een knieblessure ervoor dat ze haar carrière moet beëindigen. Vrij snel daarna stort de Someren-Eindse zich op het trainersvak. Dat terwijl ze daar nooit bij had stilgestaan. Zelf zei ze toen in een interview: ‘Ik had er nooit over nagedacht om een elftal te trainen.’ Twee jaar na haar ‘voetbalpensioen’ komt haar trainerscarrière toch snel van de grond als ze hoofdtrainster wordt van Limhamn Bunkeflo 07. Na deze klus vertrekt ze naar de B-ploeg van FC Rosengård, maar opnieuw sneller dan verwacht, en zoals eerder benoemd, krijgt de 32-jarige Slegers de kans om zich opnieuw te laten zien als hoofdcoach. Met succes. Zondag werd de titel in de wacht gesleept.

Vrouwelijke coach
Ondanks de sterke competitie zijn er in Zweden weinig vrouwelijke coaches te vinden. Slegers was, toen zij het stokje overnam van Jonas Eidevall pas de vierde vrouwelijke coach die dit seizoen op het hoogste niveau aan de slag ging. “Ik hoop dat ik een rolmodel voor iemand kan zijn. Dat zou mij blij maken, zeker omdat ik in mijn tijd er geen had, simpelweg omdat ze er niet waren”, aldus Slegers tegen de Zweedse pers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant