Wethouder Louis Swinkels (l) tekent het convenant. Rechts voorzitter van Stichting Normering Flexwonen, Koos Karssen. (Foto: Siris-tv)
Wethouder Louis Swinkels (l) tekent het convenant. Rechts voorzitter van Stichting Normering Flexwonen, Koos Karssen. (Foto: Siris-tv)

Convenant voor goede huisvesting arbeidsmigranten

Algemeen 152 keer gelezen

SOMEREN - Wethouder Louis Swinkels en voorzitter van Stichting Normering Flexwonen, Koos Karssen hebben vorige week woensdag een convenant getekend voor goede huisvesting van arbeidsmigranten.

In de gemeente Someren zijn veel arbeidsmigranten werkzaam. Om ervoor te zorgen dat deze arbeidsmigranten goed kunnen wonen, moeten organisaties die hen huisvesten voldoen aan de normering van Stichting Normering Flexwonen (SNF). Woensdag ondertekenden SNF en de gemeente het convenant ter bekrachtiging van de samenwerking. 

Met de ondertekening wordt tevens de basis gelegd voor de uitwisseling van gegevens. SNF stelt een norm voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Organisaties die arbeidsmigranten huisvesten en voldoen aan deze norm krijgen een certificaat. De gemeente heeft deze normering opgenomen in haar beleid. De stichting versterkt het gemeentelijk toezicht door inspecties van gecertificeerde locaties. Door de samenwerking met SNF wil de gemeente voorkomen dat er situaties ontstaan waarbij de kwaliteit van huisvesting van arbeidsmigranten te wensen overlaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant