Zaterdag ontmoeten SV Someren en NWC elkaar opnieuw op sportpark 't Root. (Foto: Hein van Bakel)
Zaterdag ontmoeten SV Someren en NWC elkaar opnieuw op sportpark 't Root. (Foto: Hein van Bakel)

SV Someren op herhaling bij NWC

Sport 230 keer gelezen

SOMEREN - SV Someren gaat aankomende zaterdag opnieuw op bezoek bij buurman NWC uit Asten. Het is al de tweede keer dat de Kanaalderby op het programma staat dit jaar. Eerder troffen de rivalen elkaar in het bekertoernooi.

SV Someren beleefde een goede generale. Mede dankzij een hattrick van Koen de Louw, liep de ploeg van trainer Tim van Seggelen afgelopen zondag tegen Rood Wit Veldhoven uit naar een ruime 4-0 overwinning. Maico Meulen, die in de slotfase inviel, bekroonde zijn invalbeurt met de vierde treffer. De overwinning zorgde voor vreugde bij de Somerenaren. Inmiddels bezetten zij de derde plaats in de tweede klasse. NWC daarentegen verloor de laatste twee wedstrijden van Sparta’25 en Oirschot Vooruit en staat zesde. De Astenaren zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om te voorkomen dat er een derde nederlaag op rij volgt. De Kanaalderby is opnieuw vroeg in het seizoen, maar gaat meer dan alleen drie punten. Mocht NWC winnen dan houden zij de aansluiting in de tweede klasse. Wint Someren dan zijn ze voorlopig even los van hun eeuwige rivaal en doen zij mee om de periodetitel.

Beker
In september kregen de blauwwitten in de poulefase van de districtsbeker nog een gevoelige tik op de neus van de oranjehemden (2-0). Aan inzet en motivatie schort het overigens nooit in de Kanaalderby. Kwalitatief goed voetbal is een ander verhaal. Beide teams zijn daar absoluut toe in staat, maar in de onderlinge confrontaties blijkt het vaak knap lastig te zijn, wellicht door de druk die er onbewust boven deze wedstrijden hangt. NWC en SV Someren zijn in de competitie aan elkaar gewaagd: Van de laatste negen competitieduels werden er drie gewonnen, drie gingen verloren en drie eindigden in een gelijkspel. De blauwwitten slaagden er de afgelopen jaren niet in om NWC in eigen huis te verslaan. In Someren kijkt men reikhalzend uit naar het moment dat daar verandering in komt. Andersom weet NWC dan alweer lang niet te winnen in Someren. De wedstrijd op sportpark ’t Root begint zaterdagavond om 19.00 uur.

Afgelopen seizoenen
2011-2012 NWC-Someren 1-1        Someren-NWC        3-0
2014-2015 NWC-Someren 1-0        Someren-NWC        0-0
2015-2016 NWC-Someren 1-0        Someren-NWC        3-0
2017-2018 NWC-Someren 1-1        Someren-NWC        1-0
2019-2020 NWC-Someren 1-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant