Pastoor Sascha Steijaert. (Archieffoto: Hein van Bakel)
Pastoor Sascha Steijaert. (Archieffoto: Hein van Bakel)

Criminelen geven zich uit voor pastoor

Algemeen 80 keer gelezen

SOMEREN - De afgelopen maan­den zijn er in katho­liek Nederland meer­dere inci­denten geweest waarbij criminelen zich via e-mail en sociale media voordoen als ver­te­gen­woor­diger van een pa­ro­chie. Zo ook in Someren en Asten.

Deze week overkwam het pastoor Sascha Steijaert. Hij kreeg van meerdere parochianen te horen dat zij waren benaderd door hem. Dit bleek dus niet het geval te zijn. De werkwijze van de oplichters is simpel: De criminelen maken gebruik van, bij­voor­beeld, Gmail om een nieuw e-mail­a­dres aan te maken dat er geloof­waar­dig uitziet. Vanuit dit e-mail­a­dres versturen ze een bericht waarin ze zeggen de pastoor te zijn. Het nep e-mailadres wijkt vaak maar heel weinig af van het echte e-mailadres van de pastoor. Van daaruit vragen de oplichters namens de pa­ro­chie geld of vragen ze om een meegezon­den link te beves­tigen.

Tips
“Wees gewaar­schuwd, noch pastoor Steijaert noch een ander lid van het pas­to­rale team zal u via mail, app of sms om geld vragen. Mocht u een berichtje krijgen, dan moet u het gewoon negeren”, laat de parochie op hun website weten. Op de website van het bisdom in Den Bosch staan tips om met deze bijzondere situatie om te gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant