Het huidige seizoen voor de Somerense voetbalverenigingen zit erop. Wellicht volgt er nog wel een Regio Cup.
Het huidige seizoen voor de Somerense voetbalverenigingen zit erop. Wellicht volgt er nog wel een Regio Cup.

Competities amateurvoetbal niet meer hervat

Algemeen 91 keer gelezen

SOMEREN - Het seizoen voor de Somerense voetbalverenigingen zit er definitief op. De KNVB besloot vorige week dinsdag een streep te zetten door het restant van het seizoen.

Het besluit volgde nadat het kabinet de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde. Hiermee kwam er een einde aan een zeer kort seizoen, de voetbalploegen speelden slechts vier competitiewedstrijden. De KNVB gaf eerder nog aan dat zij hoop hadden op hervatting van de competitie, maar de uiterste startdatum van 10 maart was niet haalbaar, mede door de verlenging van de lockdown. De spelers hadden volgens de voetbalbond een minimale voorbereidingstijd nodig van een maand. Doordat de competities nu niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21.

Jeugd
De jeugd uitkomend in de categorie A en de groep tot en met onder 23 jaar kunnen de competitie mogelijk nog wel hervatten. De uiterste startdatum van de onder 23-competities staan gepland voor het speelweekend van 10 en 11 april, die van de jeugdcompetities 17 en 18 april.

POLL

Een goede beslissing van de KNVB?

Ja

Nee

Als we maar veilig blijven

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant