Someren Geraakt komt opnieuw met een speciale hartenactie. Ditmaal voor de horecaondernemers.
Someren Geraakt komt opnieuw met een speciale hartenactie. Ditmaal voor de horecaondernemers.

Hartenactie voor horeca in Someren

Algemeen 65 keer gelezen

SOMEREN - De werkgroep Someren Geraakt heeft in samenwerking met de organisatie Samen voor Someren opnieuw een speciale hartenactie in het leven geroepen. De harten zijn ditmaal volledig versierd in carnavalsstijl.

Eind vorig jaar kwam de werkgroep in het nieuws, zij wilden toen een bijeenkomst organiseren voor iedereen die 'geraakt' was door het coronavirus. Helaas voor de groep werd dit vanwege een tweede golf afgelast.

'Hou jullie taai, blijf oké! We leven met jullie mee'

Ondanks dat de bijeenkomst nu is verzet naar een later moment dit jaar, heeft de werkgroep in samenwerking met Samen voor Someren niet stilgezeten. Zo was er afgelopen november al de huis aan huis kaartenactie die enorm veel Somerenaren inspireerde om elkaar middels een kaartje een hart onder de riem te steken. De enorme inzet van vele vrijwilligers en de waardering van de inwoners van Someren maakte deze actie tot een groot succes en zorgde ervoor dat de werkgroep niet stil zat.

Ondersteunen

De werkgroep zag het carnavalsfeest naderen en wilden daarom iets doen voor de dichte horeca. "Nu de beperkende maatregelen al zo lang van kracht zijn, beseffen we ons nogmaals hoe moeilijk deze periode voor velen binnen de gemeente Someren is. Zo ook voor de kroegen, eetcafés en restaurants die al sinds midden oktober voor de tweede keer lange tijd noodgedwongen gesloten zijn. Het missen van de inkomsten van de carnaval is nog eens extra zwaar voor deze horeca. Daarom hebben we besloten ze een ondersteunend hart te bezorgen, versierd met carnavalskleuren, met de toepasselijke tekst: ‘Dichte horeca, zelfs met carnaval niet van start! Vandaar dit ondersteunend hart. Hou jullie taai, blijf oké! We leven met jullie mee"', aldus de werkgroep Someren Geraakt.

Positivisme

Komende week worden de harten in de vier kerkdorpen bezorgd door de leden van de werkgroep Someren Geraakt en Samen voor Someren. "We merken gelukkig nog steeds als initiatiefnemers dat veel mensen in Someren in deze bijzondere tijd klaar willen staan voor elkaar, al kunnen we dan niet fysiek bij elkaar komen. We hopen op deze manier wederom iets positiefs teweeg te kunnen brengen en elkaar zo, al is het op afstand, toch blijvend te kunnen verbinden", sluit de groep af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant