Hotel Centraal in Someren.
Hotel Centraal in Someren.

Lezing Vrouwen Centraal

donderdag 4 april 2024 14:00

SOMEREN - Vereniging Vrouwen Centraal organiseert donderdag 4 april weer een lezing. Ditmaal de lezing ‘Blind Vertrouwen’ door Universitair docente aan de Universiteit Maastricht, Esther Crombag.

“Toen ik op mijn elfde van de ene op de andere dag blind werd (binnen 48 uur), was me meteen duidelijk dat mijn leven twee kanten op kon gaan: zielig achter de geraniums gaan zitten, of alle kansen grijpen die me nog zouden worden geboden. Ik heb het laatste gedaan. Esther Crombag (1974) werd op haar elfde blind. Door haar pragmatische en nuchtere instelling lukt het haar om eerst de Mavo te doorlopen en daarna haar Havo diploma te behalen. Voor de studie rechten aan de Universiteit van Maastricht is ze cum laude geslaagd, terwijl ze in haar laatste studiejaar tevens een opleiding volgde voor sportmasseur. 

Esther werkt als universitair docent bij de Universiteit van Maastricht. Naast haar loopbaan ontdekte ze haar voorliefde voor tandem-wielrennen. Ze werd vier keer Nederlands kampioen en in 2006 werd ze vierde bij het wereldkampioenschap op de 1000 meter sprint. Een jaar later miste ze op een haar na de kwalificatie om deel te nemen aan de Paralympics in Beijing. In 2008 werd ze door de Limburgse Vrouwenraad en de lezers van Dagblad De Limburger uitgeroepen tot Limburgse Vrouw van het Jaar. In 2011 schreef ze samen met Erik Knippenberg het boek ‘Blind Vertrouwen’ over haar levensverhaal. Tegenwoordig combineert ze haar werk met het geven van inspirerende en motiverende lezingen. “Ik denk dat ik een inspiratiebron voor anderen kan zijn, ook voor mensen zonder beperkingen. Daarom geef ik graag lezingen over doorzettingsvermogen, (blind) vertrouwen in eigen kunnen en een positieve levenshouding”. Door de presentatie van Esther die u geblinddoekt ondergaat, leert u de ongekende mogelijkheden van uw zintuigen kennen: u ontdekt de kracht van gehoor, smaak, geur en gevoel. Tevens is er aandacht voor het vertrouwen op intuïtie, de grote krachtbron uit de kinderjaren die door veel volwassenen is weggestopt. Voor meer informatie www.esthercrombag.nl. Ook niet leden zijn welkom, zij betalen 5 euro.

Locatie