't Kwartier in Asten.
't Kwartier in Asten. Joyce van Dijk

Inspiratiecafé Franciscusparochie

dinsdag 5 maart 2024 20:00 tot 22:00

Op 5 maart, van 20.00 en 22.00 uur, bent u van harte uitgenodigd door de Franciscusparochie voor een boeiende avond vol inspiratie en gesprek tijdens het vierde Inspiratiecafé. Dit evenement biedt een podium voor openhartige dialogen en nieuwe inzichten, alles in een gezellige en informele setting.

Het Inspiratiecafé is een interactieve bijeenkomst waar bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan stimulerende gesprekken en open forumdiscussies. In een ontspannen sfeer, vergelijkbaar met een café, worden korte filmpjes vertoond en worden ideeën uitgewisseld in kleine groepen. De avond staat in het teken van diepgaande inzichten, reflectie en het verkennen van nieuwe perspectieven.

Deze avond draait om het thema: “Geest en Architectuur: De Inspiratie achter Kerkelijke Bouwwerken”. Hierbij wordt het verband tussen de Heilige Geest, het menselijk lichaam als heilige tempel, en de architectuur van kerken als belichaming van Christus’ aanwezigheid besproken. Priesterstudent Berend van de Berg zal de ideeën presenteren, inclusief onderwerpen zoals roeping, levenskeuzes, en de rol van kerkgebouwen in spirituele verbinding. Verder komen ook de architectonische veranderingen in kerken, van Romaanse tot moderne stijlen, en de specifieke geest van diverse kloostergemeenschappen aan bod. Of u nu gelovig bent, op zoek bent naar spirituele verdieping, of gewoon nieuwsgierig bent naar diverse perspectieven, het Inspiratiecafé biedt een gastvrije omgeving voor eenieder. Kom en neem deel aan de dialoog, ontmoet nieuwe mensen en laat u inspireren door de verfrissende inzichten die deze avond te bieden heeft.