Afbeelding
Joyce van Dijk

Alzheimer Café Peelland

dinsdag 5 maart 2024 19:00 tot 21:00

Het Alzheimer Café Peelland staat op dinsdag 5 maart in het teken van vrijheid en veiligheid.

In februari bleef het café gesloten, maar in maart wordt er zoals vertrouwd een bijeenkomst gehouden op de eerste dinsdag van de maand. Dit keer met als thema ‘vrijheid en veiligheid’. Want deze twee komen bij dementie vaak onder druk te staan. Er zijn verschillende vormen van vrijheidsbeperking en onvrijwillige zorg, zowel in het verpleeghuis als thuis. Kan dat minder? Over dit soort vragen buigt gespreksleider Monique van den Heuvel-Bohnen zich samen met een ergotherapeut van De Zorgboog. Er wordt besproken welke manieren er zijn om goede zorg te verlenen én iemand zoveel mogelijk (bewegings)vrijheid en zelfbeschikking te laten behouden. 

Het Alzheimer Café wordt gehouden in gemeenschapshuis ‘t Kwartier in Asten en duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. De toegang is gratis.