Beide koren
Beide koren

Seniorenorkest Groot Someren start 2024 met uitwisselingsconcert

zondag 3 maart 2024 14:00

SOMEREN - Seniorenorkest Groot Someren organiseert zondag 3 maart een uitwisselingsconcert in Hotel Centraal met het orkest ODE uit Laarbeek.

ODE is de opvolger van een in Beek en Donk destijds zeer bekend orkest, dat in 2008 na 25 jaar werd opgeheven. ODE richt zich op muzikanten die uit het arbeidsproces zijn getreden of de mogelijkheid hebben om overdag te repeteren. Vandaar de naam: Overdag Ensemble Laarbeek, afgekort ODE. ODE is uitgegroeid tot een volwaardig orkest met leden uit de regio. De 50 muzikanten staan, na het overlijden van Theo Lokin in 2017, onder leiding van Hubert Geurts. De uitwisselingsconcerten onder de naam Concerto a Due, waarbij een gastorkest of andere muziekvereniging wordt uitgenodigd, trekken een vast en groot publiek.

In 1991 is het Seniorenorkest Groot Someren opgericht. Gestart met een klein aantal enthousiaste muzikanten uit de verschillende kerkdorpen van Someren. Inmiddels is het orkest uitgegroeid van een muzikale vriendengroep tot een volwaardig orkest met zo’n 58 actieve muzikanten, waarvan diverse leden uit de omringende gemeenten afkomstig zijn. Gelukkig is het orkest erg in trek bij de ‘jongere senioren’ en ook het aantal vrouwelijke muzikanten is sterk toegenomen. Het Seniorenorkest werkt voortdurend aan het vernieuwen van het repertoire met zoveel mogelijk afwisseling, zodat veel muziekstijlen aan bod komen. En dat alles onder de bezielende leiding van dirigent Roger Cobben.

Iedereen is zondag 3 maart van harte welkom bij Hotel Centraal in Someren vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis.

Locatie