Afbeelding
Patrick Janssen

Voorstelling ‘Zaken van Morgen’ in De Ruchte

dinsdag 19 maart 2024 14:30

Rustig nadenken en praten over soms gevoelige onderwerpen. Dat doe je het beste als er nog geen (tijds)druk op dat onderwerp ligt. Precies dat is de doelstelling van het project Goed voor Elkaar van Onis Welzijn. Mensen tijdig laten nadenken over hoe ze dingen willen regelen als ze wat meer hulpbehoevend zijn. Maar hoe doe je dat? Naast de dorpsbijeenkomsten organiseert Goed voor Elkaar Someren op 19 maart de voorstelling “zaken van morgen” van Helder Theater om 14.30 uur in De Ruchte in Someren. Deze is voor senioren vanaf 65 jaar. Toegang is gratis.

En ze leefden nog… Helder Theater neemt aanwezigen op humoristische manier mee in hoe je gelukkig en gezond oud kunt worden. Humor maakt het luchtig, maar lastige vragen worden niet geschuwd. Aan de hand van realistisch korte en soms ludieke scenes komt het gesprek met aanwezigen op gang over vragen die in de toekomst kunnen gaan spelen. “We willen mensen aan het denken zetten”, vertelt Arie van den Boomen, projectleider van Goed voor Elkaar bij Onis Welzijn, “En natuurlijk ook een leuke middag bezorgen.”

Voorbereid zijn

Je eigen beeld over je toekomst bepalen als er nog niets ‘hoeft’. Daar draait het project Goed voor Elkaar om. Onderwerpen die besproken worden zijn vragen als hoe zou je willen wonen wanneer je slechter ter been wordt, wat er verandert als je je partner verliest, hoe je blijft meedoen in de maatschappij, hoe je zorgt dat je dingen zelf kunt regelen. “Midden in de emotie of onder tijdsdruk neem je andere beslissingen dan dat je zou doen als je voorbereid bent op gebeurtenissen. Je hoeft niet alles zelf op te lossen. We laten mensen nadenken over wie ze mogelijk om hulp kunnen vragen uit hun eigen netwerk. Dat is precies de doelstelling van het project Goed voor Elkaar.”, aldus Van den Boomen.

Dorpsbijeenkomst

Na de voorstelling is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de projectgroepleden van Goed Voor Elkaar. Verder napraten en met elkaar in gesprek gaan, kan ook tijdens de komende dorpsbijeenkomst van Goed voor Elkaar. Die is op 23 april in De Ruchte. Om ervoor te zorgen dat het niet te druk is en iedereen een plek heeft, is het fijn als mensen zich daarvoor aanmelden”. Dit kan via goedvoorelkaar@oniswelzijn.nl of 0493-441234.

Goed voor Elkaar is een initiatief van Onis Welzijn in samenwerking met KBO Someren-Dorp, Someren-Eind, Someren-Heide, Lierop, gemeente Someren en Lierop Leeft.

Locatie