Een kaartje kost nu nog 2,50 euro. Als het aan de lokale politiek ligt, moet deze prijs omhoog.

'Entreeprijs voor zwembad kan best omhoog'

donderdag 17 juni 2021 - 14:50|

SOMEREN - De entreeprijs voor zwembad De Diepsteeckel is aan de lage kant, dat vindt althans de een groot gedeelte van de lokale politiek in Someren.

Dit bleek afgelopen donderdagavond tijdens de behandeling van de Kadernota 2022 in de commissie Ruimte. Het was Pvda'er Hans van Maris die het plan opperde. "Het zwembad kost ons enorm veel geld. Wij willen als partij graag de entreeprijs verhogen. Daarom gaan wij tijdens de gemeenteraadsvergadering van 24 juni een wijzigingsvoorstel indienen", aldus Van Maris.

Het plan werd positief ontvangen in de commissie. Zo gaf Lijst Someren-Heide commissielid Hans van Tulden aan dat er zeker wat geld bovenop kan. Ook Arnold Verhofstad van Leefbaar Someren kon ermee instemmen. "De prijs kan best tot een betaalbaar niveau omhoog worden gebracht." Op dit moment betalen bezoekers van het zwembad nog 2,50 euro voor een kaartje. De overige politieke partijen vinden het goed dat de prijzen tegen het licht worden gehouden, maar vragen ook om Somerenaren tegemoet te komen. Veel bezoekers komen van buiten Someren. Eigen inwoners kun je volgens enkele politici tegemoetkomen door bijvoorbeeld badkaarten aan hen uit te geven.

Tags