De werkzaamheden aan de Steemertseweg duren nog tot augustus. Fietsers kunnen vanaf heden ook niet meer onder de weg door.

Tot eerste helft juni geen fietsers welkom Steemertseweg

vrijdag 30 april 2021 - 11:06|

LIEROP - De onderdoorgang van de Steemertseweg in Lierop zal tot eerste helft van juni gesloten zijn. Dat maakte wethouder Louis Swinkels afgelopen week bekend.

De werkzaamheden aan de Steemertseweg in Lierop zijn inmiddels in volle gang. Verkeersregelaars lieten tot nu toe voetgangers, eventueel met fiets aan de hand, bij een veilige situatie onder het viaduct door, maar de huidige werkzaamheden maken het echter niet langer verantwoord om deze doorgang open te stellen.

Naar verwachting is er vanaf de eerste helft van juni weer af en toe een veilige doorgang mogelijk voor voetgangers en fietsers. De Steemertseweg, van Laan ten Boomen tot aan de Groenebeemdweg, wordt gereconstrueerd. Dit wil zeggen dat de hele weg wordt vernieuwd. Gelijktijdig gaan Brabant Water en Enexis de kabels en leidingen vervangen bij deze weg. Deze werkzaamheden zijn begin augustus afgerond. Aansluitend aan de reconstructie gaat Brabant Water in Lierop een deel van de hoofdleidingen vervangen. In januari 2022 zijn naar verwachting alle werkzaamheden afgerond. "Helaas hebben deze grote werkzaamheden een impact op het dagelijks leven. Gestreefd wordt om de hinder en last zoveel mogelijk te beperken", aldus de gemeente.

Tags