(Foto: Eric Driessen)

Theo van Heugten ontvangt lintje

maandag 26 april 2021 - 15:34|

Theo is ruim 50 jaar verbonden aan Mannenkoor A Capella uit Lierop. Binnen het koor staat hij bekend als duizendpoot. Vele functies heeft hij in de loop der jaren bekleed bij A Capella waaronder 30 jaar die van bestuurslid.

De laatste 20 jaar staat hij als dirigent iedere 2 weken voor het koor om onder zijn leiding de Heilige Mis in de Koepelkerk muzikaal op te luisteren. Als het koor wordt gevraagd om een uitvaartdienst te begeleiden is hij ook de persoon die ,in overleg met de familie, de afscheidsdienst samenstelt.

Zijn grote betrokkenheid bij A Capella toont Theo als vrijwilliger bij de organisatie van de grote jaarmarkt, een evenement dat jaarlijks vele bezoekers naar Lierop trekt.

Verder is hij al 25 jaar actief in het Comité Sint en Piet Someren. Zowel als bestuurslid en als goedheiligman zet hij zich belangeloos in voor jong en oud. Kortom, Theo levert een zeer waardevolle bijdrage aan het kerkelijke en maatschappelijke leven in Lierop en Someren. Oorspronkelijk was gepland de onderscheiding aan Theo uit te reiken tijdens het jaarlijkse St. Ceciliafeest in november vorig jaar, maar dit ging vanwege de coronacrisis toen niet door.

Tags