(Foto: Eric Driessen)

Joke Swinkels-Maas ontvangt lintje

maandag 26 april 2021 - 15:33|

Al 38 jaar is Joke betrokken bij de vereniging ‘Vrouwen van Nu, Someren-Dorp’, voorheen de KVO. Al 12 jaar is zij voorzitter van deze vrouwenorganisatie die het belang van vrouwen in de samenleving actief behartigt. Organiseren zit in haar bloed en ze is een voortrekker op vele gebieden.

Ze heeft onder andere de overgang van KVO naar ‘Vrouwen van Nu’ in goed banen geleid. Toen de KVO werd opgeheven, heeft ze de kar getrokken door aan te sluiten bij de landelijke organisatie van ‘Vrouwen van Nu’. Ze heeft zich ingezet om de leden van de toenmalige KVO Someren-Heide en Someren-Eind te laten aansluiten bij ‘Vrouwen van Nu Someren-Dorp’. 

Als voorzitter is ze nauw betrokken bij de landelijke organisatie en daar laat Joke de stem van Someren gelden. Dit alles heeft geleid tot een bloeiende vereniging, met momenteel 110 leden. Ook heeft verjonging van de vereniging haar aandacht. Zo is Someren-Dorp de enige afdeling binnen de landelijke organisatie waar ‘jongeren’ deel uitmaken van het bestuur. Verder zorgt ze al 38 jaar voor het communicatiemiddel naar de leden, het informatieboekje ‘het onderonsje’. 

Haar grote maatschappelijke en sociale betrokkenheid blijkt uit het feit dat mevrouw Swinkels ruim 35 jaar voorzitter is van de bloeiende buurtvereniging Sliehevak. Ze is de drijvende kracht achter tal van activiteiten. In de voorbereiding, organisatie en uitwerking van creatieve ideeën neemt zij het voortouw. Vooral bij de jaarlijkse deelname aan de carnavalsoptocht vormt zij het creatieve brein. Ze stelt haar huis ter beschikking voor activiteiten en opslag van materialen. 

Jaarlijks is ze actief als vrijwilligster bij het ‘Zummers Triduüm’, om ongeveer 150 zieke dorpsgenoten te laten genieten van enkele dagen ontspanning en vermaak. Tevens zet Joke zich in bij Koningsdag, intocht Sinterklaas en als collectant voor de goede doelenweek in Someren. Kortom een zeer gewaardeerde vrijwilligster die zich sinds jaar en dag inzet voor de Somerense gemeenschap, zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau.

Tags