(Foto: Eric Driessen)

Gerty Hendriks-Thijs ontvangt lintje

maandag 26 april 2021 - 15:32|

Op 14-jarige leeftijd behaalde Gerty, toen als Gerty Thijs, haar jeugd EHBO-diploma en sindsdien is ze verbonden aan de EHBO vereniging Someren. Haar enorme betrokkenheid blijkt uit de diverse functies die ze in ruim 40 jaar heeft vervuld, de laatste 4 jaar als voorzitter.

Ze is coördinator en medisch begeleider bij de organisatie van grote evenementen die binnen onze gemeente plaatsvinden, zoals onder andere de Kennedymars en de Heise Bierfesten. Dit soort evenementen met ook een regionale en landelijke uitstraling, kunnen niet plaatsvinden zonder de inzet van vrijwilligers zoals Gerty Hendriks. 

Zelf heeft ze jaren EHBO-les gegeven aan basisschoolleerlingen. Een kroon op het vrijwilligerswerk is toch wanneer we jeugdige geslaagden later terugzien als volwaardige EHBO-ers. Toen enkele jaren terug de opleidingseisen voor hulpverleners werden aangescherpt, was Gerty de initiator van de training ‘certificaat alcohol & drugs’. Een belangrijke toevoeging voor EHBO-ers zodat ze op evenementen correcte invulling kunnen geven aan hun taak. 

Oudere, zieke en hulpbehoevende mensen kunnen rekenen op hulp en ondersteuning van haar. Ze was jaren betrokken bij de organisatie van het Zieken Triduüm, het tegenwoordige Zummers Triduüm en is ze als medisch begeleider paraat bij de Pracht Paren Middag.  En toen vorig jaar haar buren zwaar getroffen werden door het coronavirus, trad Gerty vanzelfsprekend op als mantelzorger.  Ze is een hulpverlener waar we als Someren trots op mogen zijn. Vrijwilligers zoals zij zorgen voor een prettig, veilig en sociaal leefklimaat. Er wordt nooit tevergeefs een beroep gedaan op haar.

Tags