Bibliotheek Helmond-Peel organiseert op woensdag 31 maart een gratis webinar. (Foto: Gerhard Witteveen)

Webinar over omgaan met media-aanbod

donderdag 25 maart 2021 - 13:34|

SOMEREN - Bibliotheek Helmond-Peel organiseert op woensdag 31 maart een gratis webinar over hoe om te gaan met het media-aanbod voor jonge kinderen.

De kinderen van nu groeien op in een digitale wereld. Ze weten de weg naar hun favoriete spelletjes en filmpjes feilloos te vinden op de tablet of telefoon van hun ouders. Ze swipen vliegensvlug naar filmpjes op Youtube en spelen graag spelletjes op de tablet. Maar gebruik van digitale media brengt ook vele risico's met zich mee. Het mediagebruik van je kind is onderdeel van de opvoeding.

Gratis
Tijdens de 'Media Ukkie Dagen' van 26 maart tot en met 2 april wordt er aandacht gevraagd voor de opvoeding rondom mediawijsheid. Denise Bontje van Mediasmarties.nl zal tijdens de webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' vertellen over het media-aanbod voor jonge kinderen. Ouders van kinderen tussen de 0 en 6 jaar kunnen gratis deelnemen. Het webinar start om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Aanmelden kan via de website: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/mediaukkiedagen. Je krijgt dan een link toegestuurd om het webinar gratis te kunnen volgen.

Tags