Een archieffoto van de scouting.

Scouting Someren-Eind start weer op

dinsdag 19 mei 2020 - 13:53|

SOMEREN-EIND - Veel scoutinggroepen hebben afgelopen weekend hun fysieke bijeenkomsten weer opgestart. Dit als gevolg van de versoepelde maatregelen van de overheid ten opzichte van sportverenigingen.

Samen met andere organisaties riep Scouting Nederland burgemeesters door heel Nederland op om jeugd- en jongerenwerk ook weer mogelijk te maken. Scoutinggroepen spelen, zeker nu, een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Juist nu zorgen de activiteiten voor uitdaging en verbinding.

Beweging voor kinderen en jongeren
Naast sportverenigingen leveren scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren. Buiten sporten en bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitensport, spel en bewegen is de kern van het scoutingspel. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden. 

Richtlijnen
Uiteraard houdt Scouting Someren-Eind zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. Dit betekent onder andere dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein samenkomen om drukte te vermijden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de twaalf ook anderhalve meter afstand houden van elkaar. Daarnaast vinden alle bijeenkomsten buiten plaats. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar de scouting heeft een creatief programma bedacht om hier op een goede manier mee om te kunnen gaan. 

Zomerkamp
De scouting staat ook te popelen om weer op zomerkamp te gaan. Daarover heeft de overheid nog geen duidelijkheid gegeven en daarom is het nog even afwachten of die door kunnen gaan. Zomerkamp vormt het hoogtepunt voor veel scouts: samen op avontuur, met vrienden, veel buiten zijn en bewegen. Dit avontuur geeft vaak een groeispurt in zelfstandigheid en ontwikkeling. Nu veel gezinnen dit jaar niet of beperkt op vakantie kunnen is het voor leden van scouting extra belangrijk dat dit door kan gaan.

Tags