Stockfoto: Walter van Bussel.

Somerenaar (35) veroordeeld voor uitbuiting 15-jarig meisje

dinsdag 24 maart 2020 - 15:16|Maarten Driessen

SOMEREN - Een 35-jarige man uit Someren is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden vanwege het uitbuiten van een 15-jarig meisje. Deze had tegen betaling seks met diverse klanten.

De Somerenaar werkte samen met een 64-jarige man uit Eindhoven. Via social media kwamen ze in juni 2018 met hun latere slachtoffer in contact. Het uitbuiten ging daarna al snel van start. Een paar maanden later, in augustus, werd het meisje in de woning van een 68-jarige man in haar eigen braaksel gevonden. 

Naaktfilmpjes
Onderzoek van het Openbaar Ministerie wees uit dat de mannen eerder trachtten een online advertentie aan te maken waarin het meisje werd aangeboden. Dat lukte echter niet omdat ze nog geen 18 was. De twee brachten haar vervolgens per auto naar meerdere klanten. De mannen zorgden voor condooms en installeerden verborgen camera's waarmee diverse naaktfilmpjes van het meisje zijn gemaakt. Zowel de Somerenaar als de Eindhovenaar had ook zelf seks met haar. 

Contactverbod
De officier van justitie vond mensenhandel bewezen en eiste daarom celstraffen van 18 en 15 maanden waarvan een deel voorwaardelijk en een contactverbod met hun slachtoffer. De rechtbank ging daar dinsdag grotendeels in mee. Zo kreeg de Eindhovenaar 18 maanden waarvan 6 voorwaardelijk opgelegd, van de 12 maanden voor de Somerenaar zijn er 7 voorwaardelijk. Wel moet laatstgenoemde tevens een werkstraf van 100 uur uitvoeren. En dat contactverbod, dat kwam er logischerswijs ook. 

Tags