Afgelaste evenementen in de gemeente Someren in verband met coronavirus

vrijdag 20 maart 2020 - 11:42|

SOMEREN - Ook in de gemeente Someren zijn er verscheidene evenementen, vergaderingen en kerkdiensten afgelast vanwege het coronavirus. Na zondag 15 maart zijn daar ook de scholen en horecagelegenheden bijgekomen. Zij moeten sluiten tot 6 april.

Maandag 30 maart

De rijvaardigheidsrit voor 55-plussers
De rijvaardigheidsrit voor 55-plussers, die Veilig Verkeer Nederland-afdeling Someren op maandag 30 maart op het programma heeft staan, gaat niet door in verband met het coronavirus.

VVN-verkeersexamen
Veilig Verkeer Nederland heeft het VVN-verkeersexamen tot nader order uitgesteld. De geplande data van 30 maart, 31 maart en 2 april komen te vervallen. Zodra er meer duidelijkheid is over het verloop van het coronavirus maakt Veilig Verkeer Nederland nieuwe data bekend. Hoewel de verkeerslessen op school niet doorgaan kunnen de kinderen thuis prima aan de slag met verkeer. VVN heeft de verkeerslessen voor groep 4 tot en met 8 klaargezet op vvn.nl/verkeersles-thuis.

Vrijdag 3 april

Jubileumweekend OJC Nirwana
Het jubileumweekend ‘Nirwana 50 jaar’, dat op 3, 4 en 5 april in OJC Nirwana in Lierop gehouden zou worden is afgelast. Kaarten die reeds gekocht zijn blijven geldig. Bezoekers, die verhinderd zijn of wegens andere redenen niet bij het feest aanwezig kunnen/willen zijn, krijgen hun geld terug. Iedereen, die een kaartje heeft gekocht, ontvangt hierover een e-mail met daarin meer informatie.

Zaterdag 4 april

Oud ijzeractie Somerens Lust
De oud ijzeractie van Muziekvereniging Somerens Lust op zaterdag 4 april gaat niet door. Zo gauw de omstandigheden dat toelaten, komt er een nieuwe ophaaldag. De muziekvereniging vraagt of men het oud ijzer nog even wilt bewaren.

Zondag 5 april

Friends of Heart and Soul in Concert
Vanwege het verlengen van de maatregelen van het kabinet gaat ook het concert van het koor Heart and Soul uit Someren-Heide niet door. Het concert zou zondag 5 april tweemaal worden gegeven in De Ruchte. De organisatie gaat op zoek naar een nieuwe datum. Wie al kaarten had zal snel bericht ontvangen hoe nu verder.

Sint Jozefklassieker in Someren-Heide
TWC De Zwaluw heeft besloten de wielerwedstrijd Sint Jozefklassieker van zondag 5 april niet door te laten gaan.

Dinsdag 7 april

Liederentafel Someren-Eind
In gemeenschapshuis De Einder in Someren-Eind is de liederentafel op dinsdag 7 april afgelast vanwege het coronavirus.

Voorlichtingsochtend ‘Ons Veilig Thuis’
De voorlichtingsochtend ‘Ons Veilig Thuis’ van de KBO Someren-Dorp op dinsdag 7 april in De Ruchte in Someren gaan niet door in verband met het virus.

Woensdag 13 april

Paasbrunch Kansplus 
De paasbrunch van Kansplus Asten-Someren-Deurne op tweede paasdag in soos Den Dissel in Asten is afgelast in verband met het coronavirus.

Zondag 19 april

Peelland Truckrun
De Peelland Truckrun gaat dit jaar niet door. Voor het bestuur van de Peelland Truckrun staan veiligheid en gezondheid altijd voorop. Daarom hebben we de ontwikkelingen rond het coronavirus scherp in de gaten gehouden. Door de recente ontwikkelingen en de vooruitzichten, hebben wij met pijn in het hart moeten besluiten dat de Peelland Truckrun op 19 april 2020 niet door kan gaan", laat bestuurslid Maico Meyer van Kansplus weten. Het bestuur hoopt iedereen in 2021 weer te mogen verwelkomen.

Zaterdag 16 mei

Reünie oud-medewerkers Etec
De reünie van de Etec, die gepland stond op zaterdag 16 mei, wordt verplaatst naar zaterdag 14 november van 13.30 uur tot 18.00 uur in zaal De Platte Vonder in Someren-Eind. De organisatie hoopt dan iedereen, die zich heeft aangemeld, alsnog te kunnen begroeten.

 

Overig

Horeca en scholen
Het kabinet heeft zondag 15 maart besloten dat alle scholen en horecagelegenheden tot 6 april gesloten blijven. Voor de scholen gelden wel andere regels. Deze zijn terug te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Activiteiten Kansplus ASD
Per onmiddellijke ingang worden de activiteiten van Kansplus ASD opgeschort in verband met het coronavirus. Als de activiteiten hervat worden wordt men hiervan op de hoogte gebracht.

De Ruchte
In verband met het coronavirus zijn alle voorstellingen en avondactiviteiten in De Ruchte in Someren tot nader order geannuleerd.

Kienen bij SV Someren
SV Someren heeft besloten om tot 6 april alle kienavonden op de dinsdagen op te schrappen.

Bibliotheken dicht
De bibliotheken van Helmond-Peel in Asten, Deurne, Helmond en Someren blijven vanaf morgen tot 6 april gesloten. Ook Voorleesbus Blikkie rijdt de komende weken niet. Dit allemaal vanwege het virus.

Onis Welzijn
Gezien de laatste ontwikkelingen wat betreft het coronavirus heeft Onis Welzijn besloten om alle activiteiten tot nader order te annuleren. De locaties aan de Kerkstraat in Asten en in De Ruchte in Someren zijn gesloten. Medewerkers zijn wel gewoon per e-mail en telefonisch bereikbaar.

Amateurvoetbal in Brabant
De KNVB heeft besloten al het amateurvoetbal aankomend weekend niet door te laten gaan. Op een ander moment zal dit worden ingehaald.

Gemeenschapshuis De Weijers gesloten
Gemeenschapshuis De Weijers in Someren blijft tot zeker 31 maart gesloten. Dit uit voorzorg voor het coronavirus.

Biljartvereniging De Veteranen
Biljartvereniging De Veteranen in De Ruchte in Someren schort de biljartcompetitie op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag op tot en met 6 april.

VVV Someren
Het VVV-kantoor zal tot en met 6 april dicht zijn in verband met het coronavirus. De VVV is wel voor vragen bereikbaar: info@vvv-someren.nl

MTC De Happy Drivers
Motorclub De Happy Drivers uit Someren-Eind heeft besloten alle activiteiten in de maanden maart en april af te gelasten. Dit gaat om de jaarvergadering, behendigheidsmiddag, eerste toerrit, en de GPS-avond.

De Viersprong
Alle activiteiten in ontmoetingscentrum De Viersprong in Someren zijn tot nader order afgelast.

Handbalwedstrijden in De Postel
Alle handbalwedstrijden tot en met 6 april zijn afgelast. Ook alle opleidingen van het NHV (Nederlands Handbal Verbond) zijn in deze periode afgelast. Hiermee volgt het NHV de adviezen van het RIVM en het kabinet op. Handbal Someren zal ook tot 6 april geen trainingen geven.

Sonnehove
Savant Zorg geeft gehoor aan de verscherpte coronamaatregelen. Savant Zorg treft voor de woonzorgcentra Sonnehove in Someren ingrijpende maatregelen om de opmars van het coronavirus tegen te gaan en de cliënten en medewerkers te beschermen. Vanaf 17 maart is Sonnehove tot nader bericht gesloten. Er zijn enkele uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor de mantelzorger die (een deel van de) zorg komt overnemen, bezoek aan een terminale cliënt. Dit gaat in overleg met de zorg. Bezoekers die uitzonderlijke toegang krijgen, worden op een lijst gezet en krijgen een bezoekersbadge bij de ingang. Hierdoor is het duidelijk dat zij toestemming hebben om op een afdeling aanwezig te zijn of om iets te brengen tot aan de voordeur van een appartement.

Gerelateerde nieuwsberichten

Petitie ‘Nee tegen stijgende OZB’ krijgt 135.000 handtekeningen SOMEREN - Ruim 135.000 mensen tekenden afgelopen tijd de petitie van Vereniging Eigen Huis tegen extra verhogingen van de onroerendezaakbelasting (OZB). In veel gemeenten, waaronder Someren, schiet deze belasting volgend... 30 november 2020 - 10:13
Waar gaat Dirk op bezoek? SOMEREN - Programmamaker Dirk van Diepen en zijn cameraman Geert Bukkems zijn weer op weg naar een nieuw adres, maar eerst geven zij vandaag nog een klein kijkje achter de... 28 november 2020 - 12:39
In beeld: aandacht voor geweld tegen vrouwen SOMEREN - Bij het gemeentehuis in Someren is afgelopen woensdagochtend de speciale 'Orange the World vlag' overhandigd en gehesen. Naast Someren nemen nog honderden andere plaatsen deel aan de campagne... 27 november 2020 - 13:29
Nieuwe pastoor voor Franciscusparochie Asten-Someren ASTEN/SOMEREN - De Franciscusparochie Asten-Someren heeft een opvolger gevonden voor de vertrekkende pastoor Pieter Scheepers. Sacha Steijaert zal per 1 januari het stokje overnemen. Steijaert is 46 jaar en momenteel... 27 november 2020 - 10:35
Vuurwerkverbod moeilijk te handhaven SOMEREN – De Brabantse burgemeesters maken zich ernstige zorgen over de nadere jaarwisseling. Volgens hen is het vuurwerkverbod wat het kabinet heeft afgekondigd zeer moeilijk te handhaven en is de... 27 november 2020 - 10:25
Huiskamerconcert van Peejay en Diede SOMEREN - Na het succes van ‘De Grote Pepernotenshow’ en het jaar ervoor ‘Peejay & Diede in Concert’, kan er dit jaar helaas geen nieuwe show plaatsvinden in theater De... 25 november 2020 - 11:41