Afgelaste evenementen in de gemeente Someren in verband met coronavirus

vrijdag 20 maart 2020 - 11:42|

SOMEREN - Ook in de gemeente Someren zijn er verscheidene evenementen, vergaderingen en kerkdiensten afgelast vanwege het coronavirus. Na zondag 15 maart zijn daar ook de scholen en horecagelegenheden bijgekomen. Zij moeten sluiten tot 6 april.

Woensdag 25 maart

NK Metselen Varendonck College
Op 25, 26 en 27 maart staat bij het Varendonck College in Someren het NK Metselen op het programma. De directies van KNB en het Varendonck College hebben besloten het NK Metselen uit te stellen. Het NK Metselen wordt tot nader order verplaatst naar een betere datum.

Vrijdag 27 maart

Culturele middag in Lierop
De culturele middag in De Vurherd is afgelast vanwege het virus. Of er een nieuwe datum komt is nog niet bekend.

Lollypop Festival
Onlangs zijn wij geïnformeerd over het coronavirus en de maatregelen die zijn getroffen. Op dit moment kunnen wij jullie bevestigen dat Lollypop in Someren-Eind op 27 en 28 maart aanstaande niet door zal gaan. Zodra wij meer informatie hebben zullen wij alle betrokken partijen hierover informeren.

Vrijwilligersavond SV Lierop
De vrijwilligersavond bij SV Lierop is vanwege de maatregelen omwille van het coronavirus afgelast.

Zondag 29 maart

Op reis met Sier en Ruutnova in De Ruchte
De voorstelling 'Op reis met Sier en Ruutnova' in De Ruchte gaat niet door. Dit vanwege het besluit van De Ruchte om alles af te gelasten tot 31 maart.

Open Somerense tafeltenniskampioenschappen
Het 36e tafeltennistoernooi om de titel ’Open Somerense tafeltenniskampioen’ van TTC Over ’t Netje uit Someren gaat niet door in verband met het coronavirus. Dat toernooi zou op zondag 29 maart in OJC Comeet in Someren gehouden worden. Er komt ook geen nieuwe datum voor dit toernooi.

Die Heise Freunde Party
Vanwege het besluit van het kabinet om alle horeca te sluiten tot 6 april zal ook Die Heise Freunde Party van zondag 29 maart in D'n Egelantier geen doorgang vinden. 

Koopzondag in Someren
Op zondag 29 maart zal er geen koopzondag zijn in Someren.

Maandag 30 maart

De rijvaardigheidsrit voor 55-plussers
De rijvaardigheidsrit voor 55-plussers, die Veilig Verkeer Nederland-afdeling Someren op maandag 30 maart op het programma heeft staan, gaat niet door in verband met het coronavirus.

VVN-verkeersexamen
Veilig Verkeer Nederland heeft het VVN-verkeersexamen tot nader order uitgesteld. De geplande data van 30 maart, 31 maart en 2 april komen te vervallen. Zodra er meer duidelijkheid is over het verloop van het coronavirus maakt Veilig Verkeer Nederland nieuwe data bekend. Hoewel de verkeerslessen op school niet doorgaan kunnen de kinderen thuis prima aan de slag met verkeer. VVN heeft de verkeerslessen voor groep 4 tot en met 8 klaargezet op vvn.nl/verkeersles-thuis.

Vrijdag 3 april

Jubileumweekend OJC Nirwana
Het jubileumweekend ‘Nirwana 50 jaar’, dat op 3, 4 en 5 april in OJC Nirwana in Lierop gehouden zou worden is afgelast. Kaarten die reeds gekocht zijn blijven geldig. Bezoekers, die verhinderd zijn of wegens andere redenen niet bij het feest aanwezig kunnen/willen zijn, krijgen hun geld terug. Iedereen, die een kaartje heeft gekocht, ontvangt hierover een e-mail met daarin meer informatie.

Zondag 5 april

Friends of Heart and Soul in Concert
Vanwege het verlengen van de maatregelen van het kabinet gaat ook het concert van het koor Heart and Soul uit Someren-Heide niet door. Het concert zou zondag 5 april tweemaal worden gegeven in De Ruchte. De organisatie gaat op zoek naar een nieuwe datum. Wie al kaarten had zal snel bericht ontvangen hoe nu verder.

Sint Jozefklassieker in Someren-Heide
TWC De Zwaluw heeft besloten de wielerwedstrijd Sint Jozefklassieker van zondag 5 april niet door te laten gaan.

Dinsdag 7 april

Liederentafel Someren-Eind
In gemeenschapshuis De Einder in Someren-Eind is de liederentafel op dinsdag 7 april afgelast vanwege het coronavirus.

Voorlichtingsochtend ‘Ons Veilig Thuis’
De voorlichtingsochtend ‘Ons Veilig Thuis’ van de KBO Someren-Dorp op dinsdag 7 april in De Ruchte in Someren gaan niet door in verband met het virus.

Woensdag 13 april

Paasbrunch Kansplus 
De paasbrunch van Kansplus Asten-Someren-Deurne op tweede paasdag in soos Den Dissel in Asten is afgelast in verband met het coronavirus.

Zondag 19 april

Peelland Truckrun
De Peelland Truckrun gaat dit jaar niet door. Voor het bestuur van de Peelland Truckrun staan veiligheid en gezondheid altijd voorop. Daarom hebben we de ontwikkelingen rond het coronavirus scherp in de gaten gehouden. Door de recente ontwikkelingen en de vooruitzichten, hebben wij met pijn in het hart moeten besluiten dat de Peelland Truckrun op 19 april 2020 niet door kan gaan", laat bestuurslid Maico Meyer van Kansplus weten. Het bestuur hoopt iedereen in 2021 weer te mogen verwelkomen.

Overig

Horeca en scholen
Het kabinet heeft zondag 15 maart besloten dat alle scholen en horecagelegenheden tot 6 april gesloten blijven. Voor de scholen gelden wel andere regels. Deze zijn terug te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Activiteiten Kansplus ASD
Per onmiddellijke ingang worden de activiteiten van Kansplus ASD opgeschort in verband met het coronavirus. Als de activiteiten hervat worden wordt men hiervan op de hoogte gebracht.

De Ruchte
In verband met het coronavirus zijn alle voorstellingen en avondactiviteiten in De Ruchte in Someren tot nader order geannuleerd.

Kienen bij SV Someren
SV Someren heeft besloten om tot 6 april alle kienavonden op de dinsdagen op te schrappen.

Bibliotheken dicht
De bibliotheken van Helmond-Peel in Asten, Deurne, Helmond en Someren blijven vanaf morgen tot 6 april gesloten. Ook Voorleesbus Blikkie rijdt de komende weken niet. Dit allemaal vanwege het virus.

Onis Welzijn
Gezien de laatste ontwikkelingen wat betreft het coronavirus heeft Onis Welzijn besloten om alle activiteiten tot nader order te annuleren. De locaties aan de Kerkstraat in Asten en in De Ruchte in Someren zijn gesloten. Medewerkers zijn wel gewoon per e-mail en telefonisch bereikbaar.

Amateurvoetbal in Brabant
De KNVB heeft besloten al het amateurvoetbal aankomend weekend niet door te laten gaan. Op een ander moment zal dit worden ingehaald.

Gemeenschapshuis De Weijers gesloten
Gemeenschapshuis De Weijers in Someren blijft tot zeker 31 maart gesloten. Dit uit voorzorg voor het coronavirus.

Biljartvereniging De Veteranen
Biljartvereniging De Veteranen in De Ruchte in Someren schort de biljartcompetitie op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag op tot en met dinsdag 31 maart.

VVV Someren
Het VVV-kantoor zal tot en met 6 april dicht zijn in verband met het coronavirus. De VVV is wel voor vragen bereikbaar: info@vvv-someren.nl

MTC De Happy Drivers
Motorclub De Happy Drivers uit Someren-Eind heeft besloten alle activiteiten in de maanden maart en april af te gelasten. Dit gaat om de jaarvergadering, behendigheidsmiddag, eerste toerrit, en de GPS-avond.

De Viersprong
Alle activiteiten in ontmoetingscentrum De Viersprong in Someren zijn tot nader order afgelast.

Handbalwedstrijden in De Postel
Alle handbalwedstrijden tot en met 6 april zijn afgelast. Ook alle opleidingen van het NHV (Nederlands Handbal Verbond) zijn in deze periode afgelast. Hiermee volgt het NHV de adviezen van het RIVM en het kabinet op. Handbal Someren zal ook tot 6 april geen trainingen geven.

Sonnehove
Savant Zorg geeft gehoor aan de verscherpte coronamaatregelen. Savant Zorg treft voor de woonzorgcentra Sonnehove in Someren ingrijpende maatregelen om de opmars van het coronavirus tegen te gaan en de cliënten en medewerkers te beschermen. Vanaf 17 maart is Sonnehove tot nader bericht gesloten. Er zijn enkele uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor de mantelzorger die (een deel van de) zorg komt overnemen, bezoek aan een terminale cliënt. Dit gaat in overleg met de zorg. Bezoekers die uitzonderlijke toegang krijgen, worden op een lijst gezet en krijgen een bezoekersbadge bij de ingang. Hierdoor is het duidelijk dat zij toestemming hebben om op een afdeling aanwezig te zijn of om iets te brengen tot aan de voordeur van een appartement.

Gerelateerde nieuwsberichten

Fit blijven in crisistijd REGIO – Sportscholen voorlopig dicht en veel thuiszitten. Hoe blijf je dan fit en gezond? Voor veel Nederlanders wordt dat de komende maanden een uitdaging. Roby Haazen en Demi van... 27 maart 2020 - 11:02
Wandelen in de natuur: 'zoek drukke plekken niet op' REGIO – De boswachters van Staatsbosbeheer drukken wandelaars in de natuur op het hart zich te houden aan de richtlijnen met betrekking tot het tegengaan van de verspreiding van het... 27 maart 2020 - 10:23
Kappers moeten deuren sluiten SOMEREN – Nog ver voordat het kabinet maandagavond besloot om alle kapperszaken te sluiten, had Bianca Greijmans van Haren Majesteit uit Someren haar keuze al gemaakt. Vorige week donderdag besloot... 25 maart 2020 - 16:29
Coronamaatregelen voor voetbal ongewijzigd REGIO - Het voetbal, zowel amateur als betaald, blijft tot zeker 6 april op zijn gat liggen. De datum van 1 juni die landelijk voor overige evenementen geldt is voor... 25 maart 2020 - 14:29
Varendonck College geeft les op afstand ASTEN/SOMEREN – Niet alleen de ondernemers worden getroffen door het coronavirus. Vorige week besloot het kabinet ook de scholen te sluiten. Zo ook het Varendonck College in Asten en Someren... 25 maart 2020 - 13:36
Kunstwerken en tekeningen gevraagd SOMEREN - De cliëntenraad van Sonnehove uit Someren roept jongeren op om voor hun 230 bewoners mooie tekeningen of kunstwerken te maken. Tevens zoekt de raad een goede plek waar... 23 maart 2020 - 10:53