De organisatie van de Dorpskwis. Vlnr. Robert van Otterdijk, Bart Verbruggen, Harm Cranenbroek, Jan van Lieshout, Doretti van Horik en Stijn Hesius.

Lierop gaat weer quizzen

vrijdag 4 oktober 2019 - 13:06|

LIEROP – In Lierop zijn ze er alweer enkele maanden mee bezig. De ‘Dorpskwis’. 40 teams gaan aankomende zaterdag de strijd aan met elkaar. De tweede editie van het evenement kent weer vele verrassingen.

Binnen een mum van tijd was de quiz weer uitverkocht. Met 40 teams zit de ‘dorpskwis’ helemaal vol. Het deelnemersveld is ongekend groot. Zo groot zelfs dat zaterdag meer dan een kwart van de Lieroppenaren bezig is met opdrachten en vragen beantwoorden. Zoals vorig jaar zullen de deelnemers weer een hele kluif hebben aan de ‘kwis’. Tijdens de eerste editie werden vele teams nog overvallen door de hoeveelheid vragen en opdrachten. Nu denken ze dat ze het 'systeem' voor elkaar hebben, maar de organisatie laat de deelnemers al weten niet teveel aan vorig jaar vast te houden. De teams zijn vooraf al aardig op de proef gesteld. De eenvoudigste taak was nog het maken van de teamfoto. Daarna werden ze tijdens de ‘teamcaptainsdag’ ook nog flink getest en het maken van een dorpslied was volgens velen nog een stuk ingewikkelder. Mede-organisator Jan van Lieshout: “Velen hebben ons vervloekt maar bijna iedereen heeft volle bak meegedaan en dat is prachtig. 

'Het leeft volop in Lierop'

Jokers
Afgelopen zaterdag moesten de teams, na een jokerspel van bijna een maand, proberen een joker te vergaren die ze in kunnen zetten op een willekeurige vraag in het kwisboek. Tijdens de ‘teamcaptainsdag’ op zaterdag 8 september op De Renkant in Lierop kregen de teamcaptains bij het uitdelen van het ‘t Contact de hint mee, ‘Wij houden de komende drie weken Contact’. De boodschap achter deze hint was dat ze in drie edities van ’t Contact een coördinaat moesten ontdekken waarbij aan het laatste coördinaat als aanvulling een kruisje met daarachter ‘28-9-2019 16.00 uur’ was toegevoegd. Als ‘logische oplossing’ bleek zaterdag dat men de vier coördinaten had moeten verbinden met elkaar waarna ze op 28 september om 16.00 uur op het kruisen van de ontstane lijnen de joker op konden halen. Dat bleek in de buurt van het hondenclub-terrein te zijn. “Elke week togen vele teams, die al blij waren dat ze de in ’t Contact verstopte coördinaten ontdekt hadden, naar de plaats van dat coördinaat, ergens in Lierop, daarbij steeds denkend dat daar de joker wel zou liggen om vervolgens, steeds weer teleurgesteld, huiswaarts te keren. Die hebben ons vervloekt denk ik”, lacht Van Lieshout. Ook het laatst doorgegeven coördinaat in ’t Contact van afgelopen donderdag was bijzonder populair bij diegenen die ‘de logica’ van het hele verhaal niet hadden begrepen. Het was nog nooit zo druk op de Vaarsehoef. Uiteindelijk bleken slechts 17 van de 40 teams het begrepen te hebben en op tijd op de juiste plaats aanwezig te zijn om hun jokers op te halen. 

Lierop Live
Aankomende zaterdag zal voorlopig even de laatste editie zijn van de ‘Dorpskwis’. “Volgend jaar krijgt iedereen wat rust, want dan is het Lierop Live. Dit grote evenement vindt ook plaats in oktober. En één groot evenement in de maand is voldoende, vandaar dan even geen quiz, maar niet getreurd. De derde editie komt er zeker”, sluit Van Lieshout af.

Tags