Sint Ambrosius heeft in alle kerkdorpen drachtbomen geplant.
Sint Ambrosius heeft in alle kerkdorpen drachtbomen geplant.

Jubilerend Sint Ambrosius plant drachtbomen

Algemeen 188 keer gelezen

SOMEREN - Bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius uit Someren viert dit jaar haar eeuwfeest. Het 100-jarig bestaan wordt gevierd met tal van activiteiten. Zo is in elk kerkdorp een boom geplant voorzien van een herinneringsplaquette. Afgelopen zaterdag werd de eerste plaquette bevestigd.

De bomen zitten inmiddels in de grond en afgelopen zaterdag werd ook de eerste plaquette bevestigd. Die eer ging naar wethouder Willem van Doorn, die de plaquette plaats bij de boom op de hoek Groenstraat-Wertstraat-Meervensedijk in Lierop. Die hoek is door Sint Ambrosius met een Noorse esdoorn verrijkt. 

Onderhoudsplan

Van Doorn verrichte de klus met hulp en vooral onder toezicht van een aantal imkers. De wethouder benadrukte vervolgens het belang van initiatieven waarbij inwoners meewerken om Someren aantrekkelijker te maken én werken aan verbetering van de biodiversiteit. Dat is tenslotte een van de doelstellingen van het plaatsen van de bomen.

Tijdens deze gelegenheid droeg voorzitter van de bijenhoudersvereniging Wim Steenbakkers de bomen over aan de gemeente Someren, waarmee is afgesproken dat deze in het onderhoudsplan worden opgenomen. Steenbakkers dankte de gemeente tevens voor ondervonden medewerking en de financiële steun bij het realiseren van de jubileumactiviteiten. 

De werkzaamheden werden passend afgesloten met een toost met mede, een honinglikeur.

Geplante bomen

De bijenhoudersvereniging heeft bomen geplaatst die een meerwaarde bieden voor de biodiversiteit, met in het bijzonder voor de honingbij. Het zijn zogenaamde drachtbomen. Zo is in Someren-dorp in het Julianapark een bijenboom geplant en aan de Heggendreef in Someren-Heide een honingboom. 

In Someren-Eind pronkt op de hoek Kampstraat-Esdoornstraat inmiddels een rode esdoorn en in Lierop staat er dus een Noorse esdoorn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant